5 najčešćih komunikacijskih grešaka koje brendovi rade tijekom pandemije

Vrijeme pandemije izazovno je kako za brendove tako i za kupce. Svi se nalaze u neprirodnoj, a mnogi i u stresnoj situaciji. U trenutku kad ne znate što komunicirati, otkud započeti i koju poruku poslati – najbitnije od svega je zastati, osluhnuti nove navike, želje i potrebe kupaca te napraviti strategiju komunikacije za vrijeme pandemije.

U protivnom možete učiniti 5 najčešćih grešaka koje brendovi rade tijekom pandemije uzrokovane Covidom-19.

1.Prestanu komunicirati sa svojim korisnicima. Najgore od svega što brend može učiniti je da potpuno prestane komunicirati sa svojim korisnicima na društvenim mrežama te da doslovce – nestane s društvenih mreža. Šteta koju će takvo ponašanje brenda uzrokovati jako će se teško nadoknaditi kad kriza prođe te se nikako ne preporučuje potpuni izostanak komunikacije.

2. Ne ulažu resurse u kreiranje novog sadržaja. U slučaju kad brendovi ne ulažu resurse u kreiranje novog sadržaja, prilagođenog novim navikama, potrebama i željama kupaca te specifičnoj situaciji u kojoj su se svi našli također može loše utjecati na cjelokupni imidž brenda koji se nije uspio snaći u izazovnoj situaciji.

3. Ne prilagođavaju stil i ton komunikacije specifičnoj situaciji.  Neki brendovi, umjesto da komuniciraju empatično i iskreno sa svojim korisnicima, pokazujući brigu i razumijevanje, obasipaju ih sadržajem koji im u tom trenutku nije relevantan i na koji sigurno neće pozitivno reagirati.

4. Ne razmišljaju izvan okvira i ne prilagođavaju se novim navikama kupaca. Jedna od najozbiljnijih pogrešaka koju brendovi mogu napraviti trenutno jest ne koristiti digitalnu tehnologiju i alate koji su im na raspolaganju i ne pretvoriti prijetnje u prednosti.

5. Ne koriste dvosmjernu komunikaciju i javljanja uživo. Ponekad brendovi smetnu s uma da imaju na raspolaganju besplatne alate koristeći društvene mreže, koje im omogućuje da korisnike potaknu na komunikaciju, kako bi dobili relevantan feedback od strane korisnika i došli do vrijednih informacija (putem anketa, pitalica, javljanja uživo).

Ako ne želite raditi iste ili slične greške prilikom komunikacije vaših brendova na društvenim mrežama pridružite nam se na na Brendaonici Special:  ISKORISTI PERIOD PANDEMIJE ZA BRENDIRANJE  SVOG PROIZVODA ILI USLUGE”, koja se održava u online formatu, 12., 19. i 26.11.2020. od 20-22h.  Prijaviti se možete putem linka: http://bit.ly/BrendaSpecial