5 razloga zbog kojih je danas nužno izgraditi osobni brend na društvenim  mrežama

Izgraditi prepoznatljiv brend na društvenim mrežama, danas ne predstavlja velik problem, ali osim što je to poželjno – postalo je i nužno. Uz malo truda i angažmana, poznavanja određenih tehnika i alata – možete izgraditi uspješan brend online te odabrati onu društvenu mrežu na kojoj želite stvarati svoju zajednicu. Ono što uvijek naglašavamo je da budete dosljedni u vašoj komunikaciji na društvenim mrežama i u stvarnom životu. Jer, dosljednost i autentičnost se nagrađuju. A u ovom ćemo vam tekstu otkriti na koji način možete unovčiti svoj osobni brend, izgrađen upravo na tim vrijednostima.

Sadržaj je taj kojim ćete diferencirati svoj brend te kojim ćete ga učiniti prepoznatljivim, a kanali komunikacije koje ćete odabrati usmjerit će i oblikovati vaš sadržaj. Video, blogovi, ‘how to’ sadržaj su ono čime se danas možemo poslužiti i sebe pretvoriti u medij čiji će poruke doprijeti do tisuća pratitelja, koje možemo pretvoriti u naše kupce, klijente, partnere.

No, krenimo redom. Što je ono što vas pokreće, što vas čini sretnima, što daje svrhu vašim životima? Kad ste to otkrili, bitno je da razmišljate kako  unovčiti svoju strast, a društvene mreže su nezaobilazni kanal, put i smjer kako doći do vašeg cilja – evo i zbog čega.

1. DRUŠTVENE MREŽE VAM OMOGUĆUJU DA BUDETE AUTENTIČNI. Ono što vas razlikuje od ostalih je vaša osobnost, vaše jedinstvene vrijednosti koje samo vi posjedujete. No, kako pokazati svoje pravo lice u svijetu društvenih mreža gdje se sve može uljepšati, popraviti, ispeglati? Pokušajte prikazati svoj život iza kulisa, komunicirajte iskreno svoje stavove kao da pričate s grupom prijatelja i nemojte se bojati pokazati kad vam je teško. Jer, svi smo ljudi, zar ne? Vaši će pratitelji znati nagraditi vašu iskrenost.

2. VAŠI PRATITELJI SU NA DRUŠTVENIM MREŽAMAUNOVČITE IH! Ako niste na društvenim mrežama, vi ne postojite. Istina je da prije svega morate odabrati sadržaj kojim ćete komunicirati te medije na kojima ćete biti prisutni, no, složit ćete se sa mnom – niste Oprah Winfrey, i nećete moći odabrati TV kao kanal koji je nju učinio slavnom, kao što kaže Gary Waynerchuk koji je krenuo od bloga, Twittera, You Tubea, a danas je prisutan na Facebooku i Instagramu s više stotina milijuna pratitelja. Imao je cilj, volju i strast, a danas je jedan od najbogatijih Internet gurua koji je svoje carstvo izgradio na osobnom brendu. I, još uvijek je aktivan na dnevnoj bazi s nekoliko stotina objava na različitim platformama društvenih mreža.

3. DRUŠTVENE MREŽE VAM OMOGUĆUJU DA SE POZICIONIRATE KAO STRUČNJAK U SVOJOJ BRANŠI. Vjerojatno ste čuli za LinkedIn? Poslovnu društvenu mrežu koja danas broji više od 500 milijuna korisnika te na kojoj se možete povezati s potencijalnim poslodavcem, klijentom ili poslovnim partnerom. Radi se o poslovnoj društvenoj mreži koja vam omogućava da postanete vidljivi – dajući savjete i korisne informacije, zauzimajući određene stavove i sudjelujući u konstruktivnim raspravama. Vjerujte, ostat ćete zapamćeni u masi te će upravo vas odabrati u trenutku odabira stručnjaka jer ste ostavili trag, netko vas je zamijetio i preporučio.

4.DRUŠTVENE MREŽE VAM OMOGUĆUJU DA IZGRADITE LOJALAN ODNOS SA SVOJIM PRATITELJIMA. Jedan od razloga zbog kojeg morate biti na društvenim mrežama je da sa svojim pratiteljima, potencijalnim kupcima, izgradite odnos pun povjerenja – kako bi, oni, odabrali upravo vas, a ne vašu konkurenciju, u trenutku odluke o kupnji proizvoda ili usluge. Prisjetimo se, društvene mreže vam omogućuju dvosmjernu komunikaciju s vašim pratiteljima – iskoristite ju kako bi stvorili vjernu zajednicu pratitelja. Facebook grupe su odličan način stvaranja zajednice i zadržavanja kupaca, iskorisite ih!

5. VIDEO KAO ODLIČAN NAČIN KOMUNIKACIJE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA. Koristite li Storiese na Instagramu, You Tube ili Facebook Live? Upravo za komunikaciju vaših autentičnih vrijednosti, video predstavlja odličan izbor. Vaši će vas pratitelji početi percipirati kao brend, ali i kao osobu s kojom komuniciraju na dnevnoj bazi, s kojom dijele slične vrijednosti, identificirati će se s vama i vašim stavovima. Uvijek možete davati besplatne i korisne savjete, a također aktivirati vaše korisnike raznim pitanjima i anketama. Jer bitno je da nešto dajete svojim pratiteljima kako bi oni kasnije odabrali upravo vas.

Ako želite naučiti kako izgraditi svoj osobni brend na društvenim mrežama u korist promocije svog biznisa, bolje prodaje svojih proizvoda ili usluga, dođite na Brendaonicu u Rijeci, 11.05. 

Kliknite i rezervirajte svoje mjesto: http://tiny.cc/nar64y

Pročitajte što su brojni zadovoljni polaznici Brendaonice izjavili!