5 zabluda o prodaji radionica

Vjerojatno vam je palo na pamet,  inspirirani mnogim radionicama koje se ovih dana nude na društvenim mrežama, da organizirate, promovirate i prodate svoju radionicu!  Radionicu pripreme kolača, izrade keramičkih posudica, pisanja službenih dopisa, izrade okvira za slike… Jer, zašto ne uobličiti neki svoj proizvod i širiti znanje onima kojima ta vrsta specifičnog znanja treba, a spremni su platiti za to. Vi ćete se zabaviti, upoznati nove ljude, a usput  i nešto zaraditi. 

Prije nego krenete nešto prodavati, a u ovom slučaju, radionica, bitno je da budete svjesni nekih zabluda s kojima se susreću oni koji prvi put plasiraju svoj proizvod na tržište.

1. PRODAJA SE DOGAĐA SAMA OD SEBE. Ako smatrate da je dovoljno objaviti vašu radionicu na webu i nakon toga čekati da se dogodi prodaja, nemojte se ni upuštati u avanturu zvanu – prodaja. Prodaja dolazi tek nakon što kreiramo sadržaj za naš produkt koji uključuje tekst i vizualna obilježja te nakon što organiziramo ciljanu promociju.

2. MOJA CILJANA PUBLIKA SU SVI. Vrlo često je odgovor na pitanje kome prodajete: „Pa, svima…“ Nikad, ali nikad nemojte raditi uslugu ili proizvod za sve. Vrlo je bitno da na temelju interesa, potreba i želja određene ciljane skupine, kreirate radionicu baš za tu definiranu ciljanu skupinu. Vizualizirajte svoju ciljanu skupinu, onome kome se obraćate, a ako pogodite ciljanu skupinu, prodaja se zaista događa sama od sebe.

3. MOJA RADIONICA JE PRESKUPA. Vrlo je bitno da cijenite svoj talent, znanje, stručnost i vještine te da na temelju toga formirate cijenu vaše radionice. Naravno da možda u počecima ne treba pretjerivati sa cijenom te da vam je bitno da skupite recenzije i testimonijale zadovoljnih korisnika, ali dugoročno gledano – nikad ne podcjenjujte svoj rad, jer ako vam je danas potrebno 15 minuta da isporučite određenu uslugu, prisjetite se koliko vam je godina, truda i znojenja trebalo da dođete do toga. I, zato, zapamtite – vaša radionica nije preskupa.

4. SADRŽAJ NIJE BITAN. Vrlo je bitno da u procesu brendiranja vaše radionice radite konstantno na sadržaju. Sadržaj može biti isporučen u različitim oblicima, od blogova i You tube tutorijala do vizualnog storytellinga na Instagramu, na vama je da odaberete medij i način komunikacije kojim ćete doprijeti do vaše ciljane publike i potencijalnog klijenta te da ju oni prepoznaju kao vašu.

5. SVI POLAZNICI ĆE BITI ZADOVOLJNI. Tijekom kreiranja sadržaja za vašu radionicu trudit ćete se riješiti što više problema te odgovoriti na velik broj pitanja, no nažalost, nikad nećete moći odgovoriti baš na svako pitanje i nećete moći zadovoljiti baš svakog polaznika. Nemojte se ustručavati reći da ne znate odgovor na svako pitanje. Vaši će polaznici više cijeniti vašu iskrenost nego umjetno pretvaranje da ste sveznalica. Nakon radionice dajte vašim polaznicima da ispune ankete, dobro analizirajte njihove odgovore te radite na poboljšanjima sadržaja.

Kad organizirate radionicu, vi dajete svojim polaznicima vaše bogato iskustvo, a to je neprocjenjivo. Vi im dajete alate, tehnike i vještine, a na njima je da to isto primijene. Jer “znanje se množi dijeljenjem”, smatraju oni koji se ne boje dijeliti svoje znanje i koji uživaju u tome.

Ako želite naučiti kako prodati svoju radionicu, dobiti ideje o tome kakav biste sadržaj mogli kreirati te kome se obratiti kao ciljanoj publici, možete izraziti interes putem linka, a mi ćemo se potruditi kreirati radionicu koja bi odgovarala vašim interesima i željama.