7 osobnih brendova sa svrhom

Želite li stvoriti osobni brend koji ima svoju publiku, relevantnost, praćenost i konverziju, tada vam ne preostaje ništa drugo nego da gradite – osobni brend sa svrhom!  Najbitnije od svega pronaći je svrhu u svojem životu i znati što vas pokreće naprijed, s kojim se vrijednostima identificirate i kako ih povezujete s vašim biznisom.

Karakteristike većine uspješnih osobnih brendova koje pratim su iskrenost i autentičnost, nedostatak straha i neugode pri dijeljenju svojih razmišljanja i stavova te kvalitetna produkcija sadržaja u kojeg su uloženi vrijeme, trud i vještine.

Nemojmo se zavaravati da je snimiti dobru fotografiju – koja ima priču iza sebe, ili snimiti kvalitetan video, samo čas posla. Naravno da nije, a to znaju svi koji se bave komunikacijom odnosno produkcijom sadržaja te distribucijom istog. Jer, kao što već i ptičice na grani znaju, bez kvalitetnog sadržaja koji ima određenu vrijednost za publiku, koji je relevantan i koristan toj publici, koji može pomoći, neće se dogoditi “wow” efekt i viralno širenje istog.

E pa krenimo sa 7 uspješnih osoba koje pratim, većinu ih poznajem i osobno, a neke „poznajem“ na način da me njihov sadržaj na društvenim mrežama privukao, u nekim trenucima me inspirirao, pomogao ili potvrdio neke moje stavove i razmišljanja.

1. Jovana Miljanović je uspješna online poduzetnica iz Beograda, njena je svrha pomoći malim poduzetnicima da od svojih hobija pokrenu uspješni biznis i svoju svrhu komunicira kroz kvalitetan sadržaj na svim kanalima na kojima je prisutna, stvarajući lojalnu zajednicu žena kojima je pomogla, s kojima surađuje te koje se identificiraju s njenim vrijednostima. Jovana je kroz izgradnju osobnog brenda uspjela sebe pozicionirati kao konzultanticu za biznis, ali kroz svoj sadržaj komunicira i dijeli svoje stavove o životu, načinu razmišljanja, savjetima o zdravoj prehrani, make up-u i sl. Jovaninu Facebook stranicu prati 25.000 osoba, a Instagram profil 19.800.

2. Adriana Matak za sebe kaže da je „Founder of herself / Osnivačica sebe same“. Njena je svrha osvijestiti pojedince koji su u borbi s ovisnostima, a to čini na vrlo iskren i otvoren način kroz svoju osobnu priče borbe s ovisnošću o alkoholu koja je iza nje. Adriana je uspješna travel bloggerica , njene fotografije ostavljaju bez daha, a našu prekrasnu jadransku obalu promovira na najbolji mogući način. Trenutno sa suprugom živi u Londonu.

3. Ena Rajić je mlada psihologinja koja se putem društvenih mreža uspjela pozicionirati putem odličnog video sadržaja čiji je zadatak ili svrha: „Inspirirati, nasmijavati i educirati pametne ljude na über kreativan način.“ Na YouTube kanalu je prati preko 5.000 pretplatnika, a kad zavirite na njen web, odmah vam je jasno da Ena nudi pametno osmišljene usluge vođenja evenata, naracije i video produkcije što govori u prilog tome da mora postojati mjerljiv cilj te zaokružena i održiva priča brendiranja.

4. Tomislav Pancirov se pozicionirao u niši lifestyle poduzetnika i digitalnih nomada, a možemo reći da je na temelju svojih uspješnih aktivnosti zauzeo prvo mjesto u tim nišama. Njegova je svrha potaknuti ljude da budu sretni i zadovoljni sa svojim životom, a to radi kroz edukacije i motivirajući sadržaj na svojim kanalima.  Na taj način promiče poduzetništvo te motivira svoje pratitelje da “uzmu život u svoje ruke”, a kako mu ide, procijenite sami!

5. Iva Belé je poslovni konzultant i trenerica načela uspjeha koja uspješno gradi svoj osobni brend na društvenim mrežama od samih početaka svoje samostalne karijere. Kreirala je Success Concept kojim potiče pojedince i tvrtke da aktiviraju svoju svrhu, ciljeve i unutarnje snage, kroz treninge, mentorstvo i motivacijske govore. Osim što kroz njen sadržaj možemo dobiti inspiraciju za rad na sebi, možemo također naučiti jako puno o kvalitetnom brendiranju na društvenim mrežama.

6. Ivana Jovanović  je suvlasnica marketinške agencije Smart Agency Srbija te suosnivačica i urednica prvog audio web magazina za žene Sve o ženi. Ona uspješno koristi snagu osobnog brenda putem svojih profila kako bi stvarala projekte s pozitivnim utjecajem na društvo, osnivačica je brenda Boodi jaka koji za cilj ima borbu protiv raka dojke. Osim toga, cilj joj je inspirirati žene u 40-ima, kako usavršiti svoj život.

7. Beyla Jewellery je brend nakita iza kojeg stoji još jedna snažna, smjela i iskrena žena, a njeno je ime Tanja Martinić. Nakit je to od bračkog kamena koji “inspirira, nadahnjuje i pokreće ljubav”, a upravo je to svrha dizajnerice da kroz nakit dopire do ljudi. Izgradila je brend od nule, stvarajući autentičan sadržaj i zajednicu pratitelja, odnosno žena koje se identificiraju s njenim vrijednostima, dolaze na radionice i dio su njenog uspješnog brenda. Odličan je primjer kako kroz osobni brend graditi brend proizvoda, a da nijedno ne izgubi na važnosti – već da se nadopunjuje.

Kako bi imali ispunjene ciljeve i kako bi došli do željene konverzije, potrebno je uložiti u kvalitetan sadržaj kojeg pokreće autentična svrha. Tada će se dogoditi  angažman publike te  željeni doseg na društvenim mrežama. Jako je bitan poziv na akciju, jer stvarate li sadržaj, a ne znate koji je krajnji cilj toga, izgubit ćete vrijeme i novac.  Ciljevi mogu biti dogovorene sponzorske suradnje, broj prodanih kotizacija ili ulaznica za određeni event, a isto tako to može biti prodaja određenih proizvoda ili usluga, ovisno o tome čime se bavite.

Ako vam treba pomoć pri postavljanju ciljeva vaše strategije brendiranja te otkrivanju svrhe vašeg biznisa, pošaljite e-mail ili DM:

info@brendaonica.com

https://www.instagram.com/brendaonica/