Kako u 5 koraka povećati vidljivost svog brenda na društvenim mrežama?

Svi žele biti primijećeni u masi, zar ne? Radimo na sadržaju kako bi privukli pažnju, lajkove i komentare te kako bi u konačnici imali neku korist od toga da smo vidljivi na društvenim mrežama. Krajnji cilj je ostvarivanje konverzije bilo da se radi o prodaji naših usluga ili proizvoda ili nečeg drugog što ćemo si postaviti kao cilj.

Jer, bez konkretnog cilja, naša cjelokupna komunikacija na društvenim mrežama, gotovo da je besmislena.

U ovom ćemo tekstu pažnju usmjeriti na korake koji će nam donijeti dodatnu vidljivost, a koja je neophodna u procesu brendiranja te ostvarenju ciljeva.

Uložite u kvalitetan dizajn, profesionalne fotografije i video.

Vizualnim sadržajem ćemo privući pratitelje te naše potencijalne kupce stoga je izuzetno bitno osmisliti kvalitetan logotip, definirati boje kojima ćete komunicirati kao i stil fotografija i video predstavljanja brenda. Na određenim platformama kao što je primjerice Instagram, cijelu brend strategiju možemo bazirati na korištenju određenog filtera i boja koje će utjecati na usklađenost vizualnog sadržaja po kojem će vaš brend postati prepoznatljiv.

Definirajte način obraćanja vašeg brenda.

Prije nego što započnete komunicirati na društvenim mrežama, bitno je definirati ‘tone of voice’, odnosno način obraćanja vašeg brenda. Uvijek se moramo pridržavati pravila društvenih mreža na kojima objavljujemo, ali uz to, jako je bitno da komunikacija bude dosljedna i konstantna. Ako je vaš brend prijateljski, topao i srdačan, takva mora biti i komunikacija prema korisnicima, neposredna i otvorena, na način da korisnici znaju što mogu očekivati kad započnu interakciju s vašim brendom.

Objavljujte redovito!

Uložili ste u odličan dizajn, započeli komunikaciju na društvenim mrežama kao što je Facebook, LinkedIn i Instagram, a uz to ste pokrenuli i blog. Sve to iziskuje jako puno vremena, posebice kad se radi autorski sadržaj, potrebno je uložiti resurse u pisanje tekstova, fotografiranje, obradu fotografija, snimanje video materijala… Međutim, ako ne objavljujete redovito i ne komentirate druge profile i ne uključujete se u rasprave, ne radite kvalitetan sadržaj koji potiče na angažman, tada zasigurno nećete postati vidljivi.

Koristite emojije u vašoj komunikaciji na društvenim mrežama.

Korištenje emojija značajno poboljšava angažman korisnika, utječe na popularnost brendova te na emocionalno povezivanje s korisnicima. Neki su veliki brendovi poput Coca Cole i Ikee, sami osmislili svoje emojije.

Osmislite caption koji prodaje!

Caption mora sadržavati call to action te mora predstavljati jedinstveni spoj načina obraćanja vašeg brenda i društvene mreže na kojoj komunicirate. Caption mora zaintrigirati te aktivirati korisnika, tako da najvažnije činjenice stavite u prvi plan.

Ako budete pratili ove korake, na dobrom ste putu da vaš brend postane primijećen, a vi da se pozicionirate kao stručnjak u vašem području djelovanja. Iskoristite dvosmjernu komunikaciju na društvenim mrežama kako bi podijelili svoje znanje i iskustvo s vašim pratiteljima. Vaš će brend dobiti dodatni kredibilitet, a vi ćete se osjećati punim samopouzdanja. Jer, kad vaš brend postane prepoznatljiv i kad se vaši korisnici počnu vezivati uz vas zbog sličnih vrijednosti koje dijelite, oni će uvijek odabrati vaš brend umjesto konkurencije, zapamtite to!

Ako želite proširiti znanje vezano za ovu temu, prijavite se na Brendaonicu Classic, ove subote, 29.02. u Zagrebu: bit.ly/BrendaClassic