Nemojte raditi ove greške!

Moje iskustvo je osobno i subjektivno, ali potkrjepljeno konstantnom edukacijom iz područja ‘social media’ stoga mislim da mogu neke stvari reći otvoreno, bez obzira na to što će se netko od mojih Facebook prijatelja možda i uvrijediti ako se prepozna u nekim od ovih rečenica.

Naime, prvo i zadnje pravilo korištenja Facebooka za proizvode i usluge je ‘otvorite Facebook stranicu’, a ne da koristite Facebook osobni profil za promoviranje svog biznisa. Možete koristiti svoj osobni Facebook profil kako biste kroz svoj osobni imidž komunicirali kako ste vi zanimljiva i kul osoba, te samim time zaintrigirali potencijalne kupce za vaš proizvod, ali to je suptilno komuniciranje, a ne ‘hard sell’ postanje letaka i nevjerovatno velikog broj fotografija u kojima komunicirate neku vašu uslugu, npr. usluge kozmetičkog studia. Ono što mi je možda još gore su Facebook profili koji su otvoreni kao imena nekih dućana, restorana i sl. Ja ne želim biti prijatelj s ‘optikom x’. Ukoliko me interesiraju proizvodi ‘optike x’, vrlo rado ću lajkati njihovu stranicu, ali ne želim da ‘optika x’ vidim moj osobni privatni profil sa svim fotografijama zbog toga što ‘optika x’ ne zna kako drugačije komunicirati prodaju svojih proizvoda.

To su neki od razloga zbog čega sam pokrenula Brendaonicu – da pomognem i ukažem vlasnicima određenih biznisa da se što bolje plasiraju i izdvoje na društvenim mrežama, a ne da se nekvalitetnom komunikacijom izgube u džungli proizvoda i usluga na Internetu, konkretno na društvenim mrežama. Možemo se izdvojiti jedino i samo kvalitetnom komunikacijom. Nikako ne stavljati na Facebook (a, nikako na Instagram!) letak sa sitnim slovima na kojem se ne vidi ni 10% onog što je napisano. Potrebno je prilagoditi sadržaj mediju na kojem se komunicira.

Dođite na radionicu 23.04. i dopustite da vam pomognemo i da vam ukažemo na ‘greške’ koje radite. Cijena radionice je 300 kn  za četiri sata predavanja. Možete se prijaviti putem poveznice: https://goo.gl/Lmcwgo