Zbog čega je video sadržaj koristan za izgradnju osobnog brenda?

Video je već duže vremena jedan od najzanimljivijih oblika sadržaja na društvenim mrežama bez obzira radi li se o videu za Facebook, Instagram, YouTube ili TikTok. Više je razloga zbog čega je video preporučljiv za izgradnju osobnog brenda počevši od toga da dodatno potiče angažman korisnika do toga da vam omogućava komunicirati vaše autentične vrijednosti kroz osmišljeni sadržaj.

Dvosmjerna komunikacija izuzetno je bitna za izgradnju brenda na društvenim mrežama te predstavlja ogroman potencijal za onoga tko će prihvatiti izazov stalne, dosljedne i proaktivne komunikacije sa svojim korisnicima, pogotovo u vrijeme pandemije kad je ljudima dodatno potrebna komunikacija, povezivanje, razmjena iskustava – pa makar to bilo i u online svijetu. Zamislite da smo u ovo vrijeme lišeni online kanala?! Sigurna sam da bi nam izoliranost još i teže pala.

U vrijeme proljetnog lockdowna u Hrvatskoj, pokrenula sam seriju Instagram Live-ova, potaknuta idejom drage osobe koju također pratim na društvenim mrežama, te se u konačnici sama ideja i realizacija intervjua putem Instagrama učinila veoma korisnom u osobnom smislu, a sudeći prema reakcijama korisnika – i u kolektivnom. Razgovarala sam s nekoliko utjecajnih kolega o tome kako je pandemija utjecala na živote sviju nas, uzimajući u obzir naš privatni i poslovni život te smo kroz svoje primjere nošenja sa izazovima i pronalaskom rješenja za iste, učinili da se i naši pratitelji identificiraju s nama te da se osjećaju bolje.

No podsjetimo se zbog čega je video sadržaj, a posebice javljanje uživo, koristan za izgradnju vašeg osobnog brenda:

Mogućnost predstavljanja vaših autentičnih vrijednosti.

Kod javljanja uživo, imate priliku predstaviti se onakvima kakvi uistinu jeste! Vaš ton glasa, način na koji komunicirate, stil odijevanja – sve je to dio vašeg osobnog brenda i utječe na to kako će vas vaša ciljana publika doživjeti. Iskoristite maksimalno prostor koji imate na raspolaganju kako bi se predstavili u najboljem svjetlu.

Mogućnost dvosmjerne komunikacije.

Društvene mreže nam omogućavaju dvosmjernu komunikaciju, pažljivo osluškujte probleme, želje i potrebe vaših pratitelja te iskoristite mogućnost davanja savjeta i rješavanja njihovih problema kroz besplatan sadržaj – u ovom slučaju kroz video. Vaši će vam korisnici biti zahvalni!

Mogućnost širenja  zajednice.

Tijekom razgovora u Instagram Live-u, pratitelji osobe s kojom razgovarate kao i vaši pratitelji mogu vas gledati uživo te vam postavljati pitanja. Imate na raspolaganju nove korisnike koji će se možda povezati s vama te identificirati se na temelju vaših vrijednosti koje promičete.

Izlazak iz comfort zone!

Kolikogod mislili da je jednostavno javiti se uživo i voditi smislen razgovor u trajanju od 60 minuta pred auditorijem kojem biste trebali biti zanimljivi i korisni, nije to baš toliko jednostavan zadatak! I ako si to što prije priznate – tim bolje za vas… Dajte si priliku kvalitetno se pripremiti kako bi rezultat vašeg nastupa bio što uspješniji.

Mogućnost osobnog rasta.

Svaki put kad iznosite svoj dio priče te uključujete sugovornika, vi zajedno s njim rastete, učite jedno od drugoga, povezujete se na ljudskoj razini – što vam u konačnici donosi jako puno benefita za sve vaše daljnje korake i put ka cilju.

Video je jedan od oblika sadržaja koji može itekako pomoći izgradnje vašeg imidža online, a vi ćete odlučiti hoće li to biti kraći ili dulji oblik, hoće li to biti sadržaj koji ste unaprijed snimili pa uploadali ili je to javljanje uživo, koje ima svoje prednosti, ali i mane – ako niste dobro pripremljeni ili prirodno talentirani. 🙂

Trebate li pomoć pri osmišljavanju sadržaja za društvene mreže te osmišljavanje strategije vašeg brenda – Brendaonica je tu za vas!

info@brendaonica.com

https://web.facebook.com/brendaonica

https://www.instagram.com/brendaonica/