Želite li da vas pronađu na društvenim mrežama?

Izgleda kao da je prošlo puno više od 17 godina od tada.  Jedino što mi je kao mladoj osobi na početku karijere bilo na raspolaganju na putu do mog potencijalnog poslodavca bio je dobar CV i e-mail. U odnosu na tehničke mogućnosti koje smo mi tada imali, mislim da današnje generacije imaju puno više alata koji im omogućavaju da dođu do svog prvog poslodavca ili možda pokrenu svoj vlastiti biznis.

Ono što bih najprije savjetovala svim studentima koji su pri završetku studija, je da svakako otvore profil na Linkedinu te da pokušaju istaknuti svoje vještine iako još nemaju radno iskustvo kojim se mogu pohvaliti. Danas ima jako puno head hunting agencija, a i poslodavaca koji putem svojih HR službi zaposlenike traže jedino i isključivo preko Linkedina. Pa, zašto ne napraviti profil? Besplatno je! Ono što jest već otrcana fraza da ‘Ako nisi na Facebooku, ti zapravo ne postojiš’, lako bi se mogla primijeniti u poslovnom kontekstu da ‘Ako nisi na Linkedinu, ti zapravo ne postojiš u poslovnom svijetu’. Međutim, naravno da nije sve u Linkedinu te da je potrebno znati puno više od toga o društvenim mrežama.

Svakako treba istaknuti veliki potencijal koji danas ima video u oglašavanju odnosno You Tube kao mreža. Možda ćete upravo vi biti ona mlada novinarka koju često spominju u ‘case study’ primjerima u SAD-u koju je poslodavac pronašao na You Tube-u i oduševio se, te je dobila posao na temelju svojeg znanja i vještina koje je pretočila u video uradak.

Želja mi je da na Brendaonici sa studentima zajedno prođemo neke primjere dobre prakse te zaključimo što činiti, a što ne činiti u tom čudesnom ‘virtualno-realnom’ svijetu društvenih mreža na putu do konkretnih poslovnih ponuda. Vidimo se 9.04. u Studentskom domu. Nemojte se zaboraviti prijaviti putem poveznice: http://goo.gl/forms/OvTGLSBxjl